Anadolu Hayat Emeklilik büyüklüğü 189 milyar TL'yi geçerek zirveye yaklaşıyor

Anadolu Hayat Emeklilik, 2024'ün ilk çeyreğinde BES'te 156,6 milyar TL fon büyüklüğüne ulaşarak yüzde 98'lik bir artışla aktif büyüklüğünü artırdı. Bu başarı, şirketin güçlü performansını ve büyüme potansiyelini yansıtıyor.

Anadolu Hayat Emeklilik, 2024 Yılı İlk Çeyrek Mali Sonuçlarını Kamuya Duyurdu

Anadolu Hayat Emeklilik, 2024 yılının ilk üç ayına ilişkin finansal sonuçlarını paylaştı ve aktif büyüklüğünü önceki yıla göre %98 artırarak 189 milyar TL'ye yükseltti. Aynı dönemde Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) fon büyüklüğü ise 156,6 milyar TL'yi aştı.

Murat Atalay: "Bireysel Emeklilik Sektöründe Pozitif Bir Büyüme Trendi Sürüyor"

Anadolu Hayat Emeklilik Genel Müdürü Murat Atalay, 2024 yılının ilk çeyreğine ilişkin yapılan açıklamada, "Bireysel emeklilik ve hayat sigortası sektörleri pozitif bir büyüme ivmesi göstermeye devam ediyor. BES fon büyüklüğümüz 156,6 milyar TL'yi aşarken katılımcı sayımız da 2,9 milyona yaklaştı." dedi.

Anadolu Hayat Emeklilik, Aldığı Ödüllerle Başarısını Taçlandırıyor

Ödül alan bir diğer önemli başlık ise Anadolu Hayat Emeklilik'in 2023 ve 2024 yıllarında kazandığı prestijli ödüllerdir. The ONE Awards'ta 'Yılın İtibarlısı', Mercury Excellence Awards'ta 'Onur Ödülü' ve International Finance Awards'ta 2 ödül sahibi olan şirket, müşteri memnuniyetine verdiği önemi ve sürdürülebilirlik ilkesini vurgulamaya devam ediyor.