Asya borsaları pozitif seyrediyor

Asya hisse senetleri artan bir ivmeyle yükseliş gösteriyor. ABD'de tarım dışı istihdam verilerinin beklentilerin altında olmasıyla ekonomik endişeler artıyor. Yatırımcılar, Fed'in gelecek adımlarını yakından takip ediyor.

Asya piyasalarında olumlu seyir hakimken Japonya ve Güney Kore tatil nedeniyle kapalıydı

Asya piyasalarındaki açılışlarda pozitif bir hava gözlenirken, Japonya ve Güney Kore borsalarının resmi tatil dolayısıyla kapalı olduğu bildirildi.

Dolar/Yen Paritesi Yatırımcıların Odağında

Dolar/yen paritesinin yatırımcılar tarafından yakından takip edilmesine rağmen, ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Japon yenine yönelik müdahale iddialarının "dedikodu" olduğunu belirtti.

Çin’de PMI Beklentileri Karşıladı, Avrupa Borsaları Yükselişle Açıldı

Dolar/yen paritesi şu anda %0,5 artarak 153,7 seviyesinde işlem görürken, Çin'de açıklanan Caixin hizmet sektörü Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) beklentilere uygun olarak 52,5 seviyesinde gerçekleşti. Bu arada, Şanghay Bileşik endeksi %1,2 yükselerek 3.141 puana çıkarken, Hong Kong'da Hang Seng endeksi %0,5 artışla 18.575 puanda işlem gördü. Hindistan'da ise Sensex endeksi %0,4'lük bir artışla 74.139 seviyesinde işlem görmekte. Avrupa borsaları ise günü yükselişle açtı.