Avrasya Tüneli'nde Son 24 Saatte Rekor Sayıda Araç Geçti

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Avrasya Tüneli'nde günlük araç geçiş rekorunun 30 Nisan'da 93,317 araç ile kırıldığını açıkladı. Tünelin önemi ve yoğun ilgisi devam ediyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı: Avrasya Tüneli'nden 2024 Yılında Günlük 73 Bin 911 Araç Geçişi Sağlandı

Avrasya Tüneli'nin Asya ve Avrupa kıtalarını deniz tabanının altından birleştiren çift katlı ilk ve tek kara yolu tüneli olduğunu hatırlatan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, kullanıcılara hızlı, güvenli ve konforlu bir alternatif sunduklarını belirtti.

Geçen Ay Rekor Kırıldı: 93 Bin 317 Araç Tüneli Kullandı

Bakan Uraloğlu, Mayıs 2022 itibarıyla motosikletlerin tüneli kullanmasına izin verilmesiyle birlikte toplam 1 milyon 247 bin motosiklet geçişi yapıldığını dile getirerek, Nisan ayında 2 bin 991 motosiklet geçişinin olduğunu ve motosikletlerin toplam geçişin yüzde 4'ünü gerçekleştirdiğini açıkladı.

Bakan Uraloğlu: Hedefimiz Güvenli ve Konforlu Ulaşım Altyapısını Güçlendirmek

Ulaşımın her modunda güvenli ve konforlu bir ulaşım altyapısını güçlendirmeyi ve vatandaşlara sunmayı hedeflediklerini belirten Bakan Uraloğlu, doğru planlama ve zamanlama ile yapılan yatırımların ülkeye değer kattığını vurguladı. Bakan Uraloğlu, tünelin hizmete açıldığı tarihten itibaren toplam 132 milyon 373 bin aracın tünelden geçtiğini açıkladı ve minibüslerin yüzde 5'lik bir dilimi, otomobillerin ise yüzde 91'lik bir dilimi oluşturduğunu belirtti.