Şimşek Enflasyon çok yüksek

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, Almanya ziyareti sırasında ekonomiye dair önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Şimşek'in yaptığı konuşmalar, ekonomi alanında stratejik adımların atılacağına işaret ediyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, Almanya'da Ekonomiye Dair Açıklamalarda Bulundu

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, Almanya'nın Düsseldorf kentinde gerçekleşen 8. Türk-Alman Ekonomi Günü programında ekonomiye yönelik önemli açıklamalarda bulundu.

AB İle Dostluğumuzu Vurgulayan Açıklamalar

Şimşek, Avrupa Birliği (AB) ile Türkiye'nin uzun süredir devam eden diyalogunu ve ortaklığını vurgulayarak, siyasi farklılıklara rağmen AB ile dost olduklarını ifade etti. Türkiye'nin makroekonomik problemlerine odaklanılması gerektiğini belirten Şimşek, en büyük önceliklerinin fiyat istikrarı, yapısal dönüşüm ve sürdürülebilir büyüme olduğunu dile getirdi.

Türkiye'nin Ekonomik Durumu ve Hedefler

Şimşek, Türkiye'nin yüksek enflasyon problemine değinerek, bu sorunu çözmek adına uygulanan program sayesinde enflasyonun 2026 yılında tekrar tek haneli rakamlara düşeceğine inandığını söyledi. Budget açığının depreme bağlı olarak arttığını ancak alınan önlemlerle bu açığın azaltılacağını ve Maastricht Kriterleri'ne uyum sağlanacağını ifade etti.

Maastricht Kriterleri ve Türkiye'nin Bu Kriterlere Uyum Sağlaması

Maastricht Kriterleri olarak adlandırılan ekonomik kriterlere uyum sağlamak için çaba gösterdiklerini belirten Şimşek, Türkiye'nin gelecek yıllarda bütçe açığını ve borç oranlarını düşürerek bu kriterlere uygun bir ekonomik politika izleyeceğini aktardı. Türkiye'nin Almanya'ya deprem felaketi esnasında gösterdiği dayanışmayı da takdirle karşıladığını belirterek, Almanya'nın Türkiye'ye verdiği destek için teşekkürlerini iletti.