KAAN’dan bir uçuş başarısı daha! Milli Muharip Uçak KAAN ikinci uçuşunu gerçekleştirdi

Milli Muharip Uçak KAAN, ikinci uçuşunda da başarı kazandı ve hava sahasında ileri adımlar atarak yeni bir çağ başlattı.

Türkiye’nin Milli Muharip Uçağı KAAN, İkinci Uçuşunu Gerçekleştirdi

Türkiye’nin yerli üretimi olan milli muharip uçağı KAAN, bugün sabah saatlerinde ikinci kez havalandı. TUSAŞ tesislerinde gerçekleşen bu önemli uçuşta KAAN, bir F-16 savaş uçağı eşliğinde alçak irtifa uçuş testlerinden geçti.

KAAN'ın İkinci Uçuşu Alçak İrtifada Gerçekleşti

Avionik sistemlerin test edildiği bu uçuşta KAAN, alçak irtifada daha fazla zaman geçirdi ve başarılı bir performans sergiledi. İlk uçuşunu 21 Şubat 2024 tarihinde gerçekleştiren KAAN, yaklaşık 2,5 ay aradan sonra ikinci kez havalanmış oldu. Özellikle KAAN’ın ikinci uçuş testine ait video kaydı merakla bekleniyor.

KAAN'ın Prototipleri ve Gelecek Planları

KAAN şu anda sadece P0 adı verilen tek prototip ile test aşamasında bulunuyor. İkinci prototip olan P1'in ise yapım aşaması devam etmekte olup, ilk uçuşunu 2025 yılında gerçekleştirmesi planlanıyor. Yapılacak testlerde uçağın hem alçak hem yüksek irtifada tüm sistemleri detaylı bir şekilde test edilecek ve hız testleri yapılacak. TUSAŞ'ın, uçuşa ait görüntüleri en kısa sürede paylaşması bekleniyor.