Şırnak’ta petrol arama çalışmalarında yeni gelişme

Şırnak'ta petrol arama çalışmaları hız kazanıyor. Yeni kararla birlikte iki sondaj kulesi daha bölgeye konuşlandırılacak. Bölgedeki enerji potansiyeli üzerindeki araştırmalar artarak devam ediyor.

Türkiye, Şırnak'ta Petrol Üretim ve Sondaj Faaliyetlerini Genişletiyor

Türkiye, enerji arzını çeşitlendirmek ve yerli kaynaklara dayalı üretimi artırmak amacıyla güneydoğudaki önemli petrol rezervlerinden birine ev sahipliği yapan Şırnak ilinde daha fazla sondaj kulesi konuşlandırmayı planlıyor.

100 Bin Varil Günlük Üretim Hedefi Belirlendi

Şırnak'ın Gabar bölgesinde 2022 yılında keşfedilen rezervler sayesinde günlük 40 bin varili aşan petrol üretimi, Türkiye'nin dışa bağımlılığını azaltma çabaları kapsamında 2024 yılı sonuna kadar günlük 100.000 varile çıkarılması hedefleniyor.

Petrotek, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'na İki Ünite Daha Sipariş Aldı

Petrotek'in Konya merkezli olarak faaliyet gösteren ve Türkiye'nin yerli petrol sahası ekipmanları üreten firması, Turkish Petroleum International tarafından Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) için iki ünite daha üretmeye hazırlanıyor. Petrotek Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Çağlan Kuyumcu, bu siparişlerin zamanında teslim edilmesi için çalışmaların hızla sürdüğünü belirtti.