S&P'den flaş karar: Türkiye'nin kredi notu yükseldi! Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten açıklama geldi.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P'nin Türkiye'nin kredi notunu yükseltmesine Bakan Şimşek'ten destek geldi. Şimşek, S&P'nin pozitif not görünümünün diğer kuruluşlar için de olumlu bir işaret olduğunu belirtti.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin Kredi Notunun Yükseltilmesini Değerlendirdi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, S&P'nin, Türkiye'nin kredi notunu "B"den "B+"ya yükseltmesi ve kredi notu görünümünü "pozitif" olarak korumasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Şimşek: "Kredi Kuruluşlarının Pozitif Not Görünümleri Olumlu Sonuçları Yansıtıyor"

Şimşek, kredi derecelendirme kuruluşlarının pozitif not görünümlerinin, not artışlarının devamının habercisi olduğunu belirterek, "S&P, Fitch ve Moody’s’in pozitif not görünümleri not artışlarının devamının habercisi" açıklamasında bulundu.

S&P'nin Kararı Diğer Kuruluşlara Yansıdı

Bakan Şimşek'in açıklamalarının ardından S&P'nin Türkiye'nin kredi notunu yükseltmesi, diğer kredi derecelendirme kuruluşlarının da Türkiye'nin kredi notu görünümlerini olumlu yönde etkiledi. Moody's ocak ayında Türkiye'nin kredi notu görünümünü "durağan"dan "pozitif"e çıkarırken, Fitch Ratings ise mart ayında Türkiye'nin kredi notunu "B"den "B+"ya yükseltmiş ve not görünümünü "durağan"dan "pozitif"e çevirmişti.