19 Eylül 2024
weather
23°
Künye İletişim
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
34,0670 %0
38,1797 %0.69
45,3139 %0.62
Ara
ANASAYFA Genel Diyanet açıkladı: Emeklinin maaşı kurbana yetmiyor!

Diyanet açıkladı: Emeklinin maaşı kurbana yetmiyor!

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, 2024 yılı için vekaletle kurban kesim bedelini yurt içinde 11 bin 750 lira, yurt dışında ise 4 bin 750 lira olarak belirlediklerini duyurdu. Bu miktarlar vatandaşlar tarafından verilecek vekaletle kurbanların kesim bedelini kapsamaktadır.
Diyanet açıkladı: Emeklinin maaşı kurbana yetmiyor!

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın Açıklamaları

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Başkanlık Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen "Vekaletle Kurban Organizasyonu Tanıtım Toplantısı"nda, insanın yaratılış amacının Yüce Allah'ı tanımak ve O'na ibadet etmek olduğunu vurguladı.

Erbaş'ın Vurguları

Erbaş, Hz.Adem'den bu yana süregelen ve Hz. İbrahim ile Hz. İsmail'in simgelediği kurban ibadetinin Allah'ın rızasını kazanma, iyilik, güzellik ve gerçeğe ulaşma arayışını temsil ettiğini belirtti.

Erbaş ayrıca, kurban ibadetinin, tevhidi, takvayı ve teslimiyeti temsil ettiğini ve alemlerin Rabbine kul olmanın, O'na yaklaşmanın ve O'nun emirlerine itaatin en açık göstergesi olduğunu ifade etti.

Diyanet İşleri Başkanı, kurban ibadetinin, Allah'a duyulan sevginin diğer tüm sevgilerin üzerinde olduğunu belirterek, kurbanın, nimetlere şükretme, yaratılanlara karşılıksız olarak yardım etme erdemini güçlendiren bir ibadet olduğunu söyledi.

Kurban İbadetinin Toplumsal Getirileri

Erbaş, kurban ritüelinin, Allah'a yaklaşma fırsatı sunduğunu ve aynı zamanda Müslümanlar arasında birlik bilincini güçlendirdiğini belirtti.

Kurban ibadetinin toplumda kardeşlik bağlarını güçlendirdiğini, dayanışma ruhunu geliştirdiğini ve sosyal adaletin tesisi için önemli katkılar sağladığını vurguladı.

Erbaş, Türkiye Diyanet Vakfı'nın kuruluşundan bu yana dünyayı iyiliğin değiştireceğine inanarak birçok alanda öncü hizmetlerde bulunduğunu belirtti.

Vekaletle Kurban Kesim Organizasyonu

Diyanet İşleri Başkanı, 1993'ten bu yana gerçekleştirilen "Vekaletle Kurban Kesim Organizasyonu"nun, kurbanlarını vekalet yoluyla kestirmek isteyen vatandaşlara yardımcı olmayı ve kurban ibadetinin dini esaslara uygun olarak sosyal boyutunun en güzel şekilde yerine getirilmesini sağlamayı amaçladığını belirtti.

Erbaş, kurban etlerini daha fazla ihtiyaç sahibine ulaştırarak bayram sevincini paylaşmayı, mazlum ve mağdurlara umut olmayı hedeflediklerini söyledi.

Ayrıca, Türkiye Diyanet Vakfı'nın, vekaletle kurban kesimi konusunda şeffaf bir şekilde organizasyonları sürdürdüğünü ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırdığını belirtti.

Kurban Bağışları ve Etkileri

Erbaş, Türkiye Diyanet Vakfına emanet edilen kurbanların, yurt içinde 79 il, yurt dışında 47 ülke 280 bölgede kesilerek ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını ve 31 yıllık süreçte toplam 4 milyon 662 bin 258 hisse kurbanın kesilerek ulaştırıldığını söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı'nın, ülkemizdeki ihtiyaç sahiplerine ve dünya genelindeki mazlum, mağdur ve muhtaçlara yardım elini uzatmaya devam edeceğini ifade etti.

Erbaş, vatandaşların kurban vekaletlerini vermek için çeşitli yöntemler kullanabileceklerini belirtirken, kurban bağış stantlarının tüm illerde kurulacağını ve vatandaşların bu stantlar aracılığıyla bağış yapabileceklerini duyurdu.

Yurt Dışında Kurban Kesimi

Erbaş, yurt dışında yaşayan vatandaşların da kurban vekaletlerini güvenle emanet edebilecekleri çeşitli kurumlar ve temsilcilikler aracılığıyla bağışta bulunabileceklerini kaydetti.

Otokoç Otomotiv'den tahvil ihracı

Otokoç Otomotiv'den tahvil ihracı