20 Eylül 2024
weather
23°
Künye İletişim
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
34,1040 %0.2
38,0730 %-0.01
45,2837 %-0.08
Ara
ANASAYFA Genel Kayılar Açıkladı: Türkiye, Askeri İHA Üretiminde Küresel Lider Konumunda!"

Kayılar Açıkladı: Türkiye, Askeri İHA Üretiminde Küresel Lider Konumunda!"

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'yi müreffeh bir geleceğe taşımak için yatırım, istihdam, üretim, icat ve ihracata dayalı ekonomi modeline sadık kalarak çalıştıklarını vurguladı.
Kayılar Açıkladı: Türkiye, Askeri İHA Üretiminde Küresel Lider Konumunda!"

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Ülkemizi zengin yarınlara taşıma hedefimiz doğrultusunda, yatırım, istihdam, üretim, icat ve ihracata odaklanarak çalışmalarımıza devam ediyoruz." şeklinde açıklamalarda bulundu. 

Bakan Kacır, Trakya'nın ve Türkiye'nin vitrin şehri Tekirdağ'da bulunan Pelsan-Telasis Tekstil Fabrikaları'nın açılışında yaptığı konuşmada, "Bereketli toprakları ve güçlü sanayi altyapısıyla Tekirdağ'da olmaktan mutluluk duyuyoruz." dedi. Kacır, dünya genelinde ticaretin yeniden şekillendiği bu dönemde, teknolojik gelişim, dijital dönüşüm ve planlı sanayileşme gibi faktörlerin ön planda olduğunu vurgulayarak, "Ar-Ge, inovasyon ve üretim ekosistemi oluşturan ülkelerin gelecekte başarılı olacağı kesin." ifadelerini kullandı. 

"Türkiye olarak, kritik teknolojilerde bağımsızlığı artırarak yüksek teknoloji ihracatını hedefliyoruz." şeklinde devam eden Bakan Kacır, Türkiye'nin tekstil, ticari araç üretimi, askeri insansız hava aracı üretimi, beyaz eşya üretimi, güneş paneli üretimi, çimento ve demir-çelik üretimi gibi alanlarda lider konumda olduğunu belirtti. Bakan Kacır, Türkiye'nin tekstil sektöründe Avrupa ve dünya genelinde kendini kanıtlamış bir ülke olduğunu ifade ederek, "Geçen yıl 199 ülke ve serbest bölgeye 14,6 milyar dolarlık tekstil ihracatı gerçekleştirdik." dedi. Ayrıca Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın sektöre Ar-Ge ve yatırım teşvikleri sağladığını ve tekstil sektöründe 15 bin 679 yatırım için teşvik belgesi düzenlediğini, böylece 1 milyondan fazla yeni istihdam oluşturduklarını belirtti. Kacır, teknoparklarda faaliyet gösteren 45 firmanın tekstil alanında Ar-Ge ve inovasyon kapasitesini artırdığını dile getirdi. 

Pelsan-Telasis Tekstil Fabrikalarının açılışında bulunan Bakan Kacır, tesisin 90 milyon dolarlık yatırım bedeliyle tam kapasite üretimde 900 kişiye istihdam sağlayacağını açıkladı. Ayrıca Bakanlık olarak yatırımlara destek verdiklerini ve ülke genelinde kalkınmayı sağlamak amacıyla çalışmalara devam ettiklerini vurguladı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Tekirdağ'ın sanayi ve ekonomik altyapısının son 22 yılda önemli ölçüde geliştiğini söyleyerek, çevreye duyarlı sanayi politikalarıyla bölgelerin kalkınmasına katkı sağladıklarını belirtti. Kacır, 10 yeni organize sanayi bölgesi ve 2 endüstri bölgesi kurduklarını ve çevreye duyarlılık adına çalışmalarına devam ettiklerini ifade etti. 

Ergene Havzası Koruma Eylem Planı çerçevesinde bölgedeki sanayinin çevreye etkisini en aza indirmek için önemli adımlar attıklarını vurgulayan Kacır, çevreci sanayileşme sürecinde Tekirdağ'a destek olacaklarını söyledi. Sonuç olarak Bakan Kacır, sanayicilere, küresel rekabetçi piyasada var olabilmek için teknolojiye hızlı bir şekilde uyum sağlamaları ve Ar-Ge'ye daha fazla yatırım yapmaları çağrısında bulundu.

S&P'den flaş karar: Türkiye'nin kredi notu yükseldi! Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten açıklama geldi.

S&P'den flaş karar: Türkiye'nin kredi notu yükseldi! Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten açıklama geldi.